bootstrap theme

Нови Сад у сусрет Руском цару

Нови Сад, 29. септембар 2017

29. септембра са почетком у 19 часова, у Историјском архиву Новог Сада, отворена је изложба црно-белих фотографија последње владајуће династије Романов, цара Николаја II и његове породице. На изложби су представљене архивске фотографије и фотографије из породичних албума породице Романов.

Create awesome mobile-friendly websites. No coding and free.

Програм отварања је започео руском химном коју је извео мешовити хор гимназије Јован Јовановић Змај, из Новог Сада.

Потом се директор Историјског архива, Петар Ђурђев обратио присутнима, рекавши да су дело и подвиг цара Николаја врло важни за историју српског народа. Директор се том приликом захвалио Сретењском манастиру на указаном поверењу, Епископу бачком Господину Иринеју на благослову и свима присутнима што су се окупили у великом броју.

Отварању изложбе су присуствовали Командант речне флотиле, капетан бојног брода, Андрија Андрић са официрима и војним свештеником речне флотиле Војске Србије, многобројно свештенство Епархије бачке, представници културних институција Републике Србије, писци, сликари и други културни прегаоци, као и велики број љубитеља и поштовалаца лика и дела цара Николаја.

На завршетку музичког програма, хор гимназије је извео песму из Првог светског рата „Ово је Србија“, након чега је уследио коктел.